graphicanews

Ειδήσεις

Digiprint Durst P5

Νέα εγκατάσταση Durst P5 500 D4 στη Digiprint

την 20 Αυγούστου, 2023

H Digiprint Α.Ε., μια καθετοποιημένη εταιρεία ψηφιακών εκτυπώσεων, διαφημιστικών κατασκευών και εκτυπώσεων μεγάλων διαστάσεων, προχώρησε στην εγκατάσταση του 5ου της εκτυπωτή από τη Durst, και συγκεκριμένα στον νέο ψηφιακό εκτυπωτή ρολού-σε-ρολό P5 500 D4 με πλάτος εκτύπωσης 5,24 μέτρα και ταχύτητα παραγωγής 360 τ.μ./ώρα στα δύο περάσματα.

Η Digiprint ιδρύθηκε το 2003 και στις εγκαταστάσεις της λειτουργεί μια καθετοποιημένη μονάδα ψηφιακών εκτυπώσεων 3.000 τ.μ. με εκτυπωτικές και μεταποιητικές μηχανές νέας γενιάς.
Στο πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνονται μεγάλοι όμιλοι εταιρειών και γνωστές αλυσίδες εμπορικών καταστημάτων, αλλά και ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς.

Ο κ. Λευτέρης Σούμπασης δήλωσε σχετικά με αυτή την νέα προσθήκη στον εξοπλισμό: «Ήδη, εδώ και αρκετά χρόνια, δουλεύουμε με τους πολύ αξιόπιστους και παραγωγικότατους εκτυπωτές της Durst, τον Rho 500R, 5μετρο εκτυπωτή ρολού, τον Rho 800HS και την μέχρι πρότινος ναυαρχίδα της Durst, τον Rho 1312, επίπεδους εκτυπωτές για εκτύπωση εύκαμπτων και άκαμπτων υλικών, με πλάτος μέχρι 2,5 μέτρα, με άριστα αποτελέσματα ποιότητας και ταχύτητας. Το κάθε μηχάνημα μας έδωσε την δυνατότητα να μεγαλώσουμε την παρουσία μας στην αγορά και να προσφέρουμε υπηρεσίες με ποιότητα, χρόνους παράδοσης και τιμές που κάνουν ευχαριστημένους τους πελάτες μας.
Μετά την πανδημία ο όγκος των εργασιών μας παρουσίασε αύξηση και η νέα επένδυση έρχεται να καλύψει τις νέες ανάγκες μας σε ταχύτητα και ποιότητα αλλά και σε αυτοματισμούς στην παραγωγή.
Η πρώτη «γνωριμία» με το μηχάνημα έγινε σε επίσκεψή μου για demo στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Durst, στο Brixen της Ιταλίας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι η Durst «ακούει» τις ανάγκες των πελατών της και προσαρμόζει σύμφωνα με τα αιτήματά τους ακόμη και τον βιομηχανικό σχεδιασμό του εξοπλισμού της, όπως συνέβη με τον σχεδιασμό του εξοπλισμού που παραγγείλαμε με 10 κανάλια, προκειμένου να έχω τη δυνατότητα πρόσθετων χρωμάτων, όπως λευκό κ.λπ. 
Στην πρόσφατη έκθεση Fespa στη Γερμανία, όταν επισκέφθηκα το περίπτερο της Durst, η επιβεβαίωση της επιλογής του νέου εξοπλισμού, ο οποίος διαθέτει τεχνολογία αιχμής στον τομέα της εκτύπωσης μεγάλου σχήματος, του εκτυπωτή P5 500 D4, ήταν, θα έλεγα, εύκολη. Η γνωστή κορυφαία τεχνολογία της Durst, η μακροχρόνια αρμονική συνεργασία με τη Lino ήταν παράγοντες που συνάδουν με τη φιλοσοφία μας: να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με πολύ γρήγορους χρόνους παράδοσης και ανταγωνιστικό κόστος με σύγχρονους, ποιοτικούς και παραγωγικούς εκτυπωτές".

Durst P5 500 D4Ο Durst P5 500 D4 είναι ένας εκτυπωτής ρολού-σε-ρολό υπερ-ευρείας εκτύπωσης μεγάλου σχήματος, με πλάτος 5,25 μέτρα, για την παραγωγή εύκαμπτων υλικών. Διαθέτει τη δυνατότητα εκτύπωσης ενός ρολού 5 μέτρων ή ταυτόχρονης εκτύπωσης δύο ρολών 2,5μέτρων ή τριών ρολών πλάτους 1,625 μέτρων ή ακόμη και 2 ασύμμετρων ρολών (3,2 μέτρα + 1,625 μέτρα).
Η εκτύπωση μπορεί να γίνει χωρίς επιτήρηση από τον χειριστή, με αξιόπιστη απόδοση και κυρίως με την εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης ακόμη και σε πολύ μεγάλες ταχύτητες παραγωγής επιτρέποντας στις εκτυπωτικές επιχειρήσεις να ολοκληρώνουν ταχύτερα τις εργασίες τους.

To D4 στο όνομα του εκτυπωτή σημαίνει ότι ο εκτυπωτής είναι διαμορφωμένος με δύο σειρές CMYK για μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Με κεφαλές εκτύπωσης που αποδίδουν σταγόνα 7 πικολίτρων η ανάλυση του είναι 700x1200 dpi ή 900x1200 dpi.
Η διαμόρφωση μπορεί να γίνει και με 10 κανάλια με τη πρόσθεση και άλλων χρωμάτων. Διαθέτει σύστημα αυτόματης μέτρησης του πλάτους των υλικών εκτύπωσης, σύστημα συγκράτησης των υλικών στα άκρα, εκτύπωσης και στις δύο όψεις με απόλυτη σύμπτωση καθώς και συστήματα κοπής του εκτυπωμένου ρολού στην έξοδο χωρίς διακοπή της εκτύπωσης.